Campionatul de volei a fost înghețat – Volei Municipal Zalău rămâne fără medalie

Bugetul echipei a fost suplimentat cu suma de 450.000 de lei pentru a fi achitate facturile emise de societățile comerciale din Zalău și de Federația Română de Volei.

Consiliul Director al Federației Române de Volei a decis miercuri “înghețarea” campionatelor de seniori atât la masculin, cât și la feminin, luându-se în calcul clasamentul de la finalul sezonului regulat. Campioană la masculin, în aceste condiții, este Arcada Galați, iar competiția feminină a fost câștigată de Volei Alba Blaj.
Chiar dacă a beneficiat de un buget cât se poate de consistent, Volei Municipal Zalău nu a avut o evoluție pe măsură în acest sezon, terminând sezonul regulat doar pe poziția a patra, loc pe care, de altfel, încheie și campionatul ca urmare a deciziei luată miercuri de FRV.

“Consiliul Director a luat azi decizia de a încheia campionatul în acest moment cu clasamentul dobândit de fiecare echipă la finalul returului, adică la finalul sezonului regulat. Pentru că din play-off se disputaseră doar două etape, mai erau opt. Deci campioane sunt Arcada la băieți și Blaj la fete. Și prin decizia asta nu se produce nicio modificare majoră, din analiza pe care am făcut-o noi. Adică primele două echipe au distanță mare și cele de pe locurile 3 sau 4 nu pot să le ajungă, chiar și dacă se continua play-off-ul. Asta și la băieți și la fete. Deci se schimba ceva numai dacă echipele de primele locuri s-ar fi retras din campionat, ceea ce era greu de crezut. Mă obligă FIVB (n.r., Federația Internațională de Volei) să închei campionatele pe 15 mai, pentru ca jucătorii străini să poată să plece. La alte federații poate e altă situație, pot să joace toată vara, au condiții favorabile, dar noi nu avem. Situația de urgență a fost decretată până la mijlocul lui aprilie, după care se mai duce sigur încă o lună cu pregătirile și s-a făcut mai. Iar în 15 mai trebuie să oprim campionatul, deci când să jucăm?”, a explicat președintele FR Volei, Gheorghe Vișan, pentru Agerpres.

Decizia Federației a venit și ca urmare a propunerii venite din partea mai multor cluburi din România, printre care și Volei Municipal Zalău, care au cerut “înghețarea” campionatului.
În ziua în care Federația a decis “înghețarea” campionatului, conducerea Volei Municipal Zalău a solicitat Primăriei suplimentarea bugetului cu suma de 450.000 de lei, motivând că “este necesar a fi achitate urgent facturile emise de către societățile comerciale din Zalău cu care asociația noastră are încheiate contracte, deoarece ca urmare a situației existente azi la nivel național, aceste societăți sunt puternic afectate de lipsa încasărilor, datorită restrângerii activității lor. De asemenea, este necesar a fi efectuată urgent plata facturilor emise în 7 ianuarie 2020 de către Federația Română de Volei”, consilierii locali fiind de acord cu alocarea acestei sume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *