Reacția Prefecturii Sălaj privind situația creată la Jibou

Referitor la apelurile transmise de reprezentanți ai unor formațiuni politice, ONG-uri sau instituții mass media, cu privire la incidentele apărute miercuri, 15 aprilie 2020, in orașul Jibou, Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta Sălaj a verificat cu celeritate situația si a solicitat puncte de vedere principalelor instituții implicate – Primăria Jibou, Inspectoratul de Politie Județean.

Citește mai mult

Noi măști de protecție pentru medicii sălăjeni

Aproximativ 2.400 de măști de protecție FFP2 au ajuns în cursul zilei de marți, 14 aprilie, la Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, cu mijloace de transport asigurate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj.Măștile vor fi distribuite către medicii de familie și medicii specialiști în cel mai scurt timp, au anunțat oficialii CAS Sălaj într-un comunicat de presă.

Citește mai mult

Donatii de materiale de protectie oferite de voluntarii Asociatiei Salajenii Conteaza

Aproape 4000 de măști chirurgicale si 8000 de mănuși au ajuns in aceste zile la medicii de familie din mediul rural, in urma unei donații făcute de voluntarii Asociației Sălăjenii Contează. Totodată, medicii au mai primit si câte 2 litri de material dezinfectant, iar alte 4000 de măști au fost distribuite persoanelor vârstnice și vânzătoarelor din magazine, atât din mediul rural, cât si din orașe.

Citește mai mult

Recrutare si selectie personal la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau

In contextul situației epidemiologice actuale, determinate de pandemia de coronavirus, in conformitate cu prevederile Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenta pe teritoriul României si doar pentru situația in care va fi nevoie de suplimentarea numărului de personal, Spitalul Județean de Urgenta Zalău organizează procedura de recrutare si selecție, pentru următoarele categorii de personal:
– medici; – asistenți medicali; – personal sanitar cu studii superioare: – chimiști, – biologi, – biochimiști, – asistenți sociali; – personal auxiliar: – infirmier, – îngrijitor de curățenie, – brancardier.

Citește mai mult

Peste 80 de persoane sunt in autoizolare in urma infectării cu coronavirus a persoanei din cadrul primăriei

„Potrivit informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publica Sălaj, ancheta epidemiologica este in curs de desfășurare. S-a luat măsura autoizolării pentru contacții direcți si indirecți – 84 de persoane. Având in vedere medotologia MS nu se testează decât contacții simptomatici. Cei autoizolați pana in prezent sunt cu stare generala buna, fără simptomatologie specifica COVID, deci nu s-a impus testarea”, precizează Prefectura Sălaj.

Citește mai mult

246 de cazuri de coronavirus in ultimele 24 de ore la nivel national. Peste 1000 de persoane s-au vindecat

Pana astazi, 14 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate noul coronavirus, anunta Grupul de Comunicare Strategica. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate si externate. Totodata, pana acum, 332 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Citește mai mult