Reacția Prefecturii Sălaj privind situația creată la Jibou

Referitor la apelurile transmise de reprezentanți ai unor formațiuni politice, ONG-uri sau instituții mass media, cu privire la incidentele apărute miercuri, 15 aprilie 2020, in orașul Jibou, Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta Sălaj a verificat cu celeritate situația si a solicitat puncte de vedere principalelor instituții implicate – Primăria Jibou, Inspectoratul de Politie Județean.

Imaginile in care se observa persoane care nu respecta distantarea sociala au fost surprinse miercuri, 15 aprilie, in zona Stejarilor din Jibou, cand cateva zeci de persoane s-au adunat in mijlocul strazii pentru a lua parte la o actiune organizata de catre Primarie. Potrivit datelor transmise de Primaria Jibou, demersul a facut parte dintr-o actiune de distribuire alimente catre persoane aflate in situatii de risc social, beneficiari ai venitului minim garantat, precum si pentru varstnici fara apartinatori, ce a vizat impartirea a aproximativ 1.000 de pachete in oras si in satele apartinatoare.

Conducerea primariei si oficiali ai Inspectoratului de Politie Judetean ne-au asigurat ca incidentul a fost unul izolat (pe o strada ingusta) si de scurta durata. Politistii au intervenit operativ si in scurt timp au reusit sa faca ordine, sa ii determine pe beneficiarii pachetelor sa pastreze o minima distanta, iar imediat dupa primirea ajutoarelor sa se retraga spre propriile locuinte fara a crea alte incidente.

Totodata, in cursul zilei de 16 aprilie, in cauza politistii au deschis un dosar penal pentru infractiunea de zadarnicere a combaterii bolilor. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj.

Revenim cu un apel la maxima responsabilitate catre toti reprezentantii institutiilor implicate in combaterea efectelor cauzate de noul coronavirus. Indiferent ca vorbim de institutii judetene sau locale, din sistemul medical sau de siguranta publica – cu totii trebuie sa intelegem ca nu pot exista si ca nu vom tolera abateri de la normele legale. Siguranta si sanatatea cetatenilor este prioritara, iar Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va monitoriza cu atentie toate actiunile din aceasta perioada si nu vom avea niciun fel de rezerve in aplicarea masurilor legale, indiferent de context sau de persoane. Apreciem spiritul civic al celor care ne-au facut aceste sesizari si indemnam salajenii sa apeleze la sprijinul autoritatilor ori de cate ori considera necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *