Peste 80 de persoane sunt in autoizolare in urma infectării cu coronavirus a persoanei din cadrul primăriei

Directia de Sanatate Publica Salaj continua ancheta epidemiologica in cazul persoanei angajate in cadrul Primariei Zalau depistata pozitiv cu virusul COVID-19.

Potrivit informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publica Sălaj, ancheta epidemiologica este in curs de desfășurare. S-a luat măsura autoizolării pentru contacții direcți si indirecți – 84 de persoane. Având in vedere medotologia MS nu se testează decât contacții simptomatici. Cei autoizolați pana in prezent sunt cu stare generala buna, fără simptomatologie specifica COVID, deci nu s-a impus testarea„, precizează Prefectura Sălaj.

Totodată, s-au luat si câteva masuri de protecție printre care : dezinfecția încăperilor din clădirea primăriei si a spatiilor adiacente, s-a dispus autoizolarea la domiciliu a contacților direcți împreună cu familiile lor, recomandări privind prezenta unui număr minim de angajați la sediu iar ceilalți vor lucra de la domiciliu, vor rămâne in concediu sau zile libere, monitorizarea stării de sănătate a contanților prin medicii de familie, informarea contacților cu privire la simptomatologia caracteristica îmbolnăvirilor cu COVID pentru a preveni panica si totodată pentru a cunoaște când trebuie sa se adreseze medicului de familie sau la serviciul de urgenta 112 si reactualizarea permanenta a anchetei epidemiologice ori de cate ori datele noi o impun, pana la încheierea efectiva a focarului – 14 zile de la izolarea ultimului caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *