Universitatea Babeș-Bolyai: Examenele de admitere și de licență vor fi organizate online

Candidații care vor da admitere la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, precum și studenții care vor absolvi studiile vor putea să-și susțină examenele online.

Candidații se vor putea înscrie tot online, iar documentele originale vor fi prezentate la începerea anului universitar.

„Pentru a nu afecta parcursul de viaţă al candidaţilor şi absolvenţilor Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, aceştia vor avea posibilitatea de a susţine online examenele de admitere, în timp ce viitorii absolvenţi vor putea susţine tot online examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de UBB

Decizia a fost adoptată joi de Senatul UBB. „Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor candidaţilor şi ale studenţilor noştri în această perioadă cu totul specială pe care o traversăm şi să stabilim nişte proceduri alternative care să îi ajute să îşi continue traseul educaţional şi profesional, fără a le afecta planurile de viaţă. În momentul în care situaţia va reveni la normal vom analiza dacă se impune o regândire esenţială a procesului de admitere sau a celui de finalizare a studiilor, incluzând poate chiar unele experienţe pozitive cu aceste noi practici„, a declarat, potrivit comunicatului, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Toate informaţiile necesare pot fi consultate pe site-ul Universităţii Babeş-Bolyai (www.ubbcluj.ro), pe site-ul dedicat admiterii (https://admitere.ubbcluj.ro/ro/) şi pe site-urile facultăţilor.

Conform deciziilor UBB, admiterea la nivel licență se va desfășura după un calendar nou, în funcție de perioada în care se vor finaliza activitățile anului terminal din învățământul preuniversitar şi susținerea examenului de Bacalaureat, în timp ce sesiunile de admitere la master și la doctorat se vor desfășura conform calendarului inițial.

Înscrierea candidaților va avea loc exclusiv online, aceștia fiind responsabili de transmiterea corectă a tuturor documentelor și de autenticitatea acestora. Modul de examinare va fi stabilit și comunicat de către fiecare facultate sau școală doctorală, iar confirmarea locului se va face prin semnarea și transmiterea electronică a contractului de studii de către candidat, urmând ca documentele originale să fie prezentate la începerea anului universitar. (…)

În ceea ce privește examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master, acestea vor fi organizate în perioada stabilită la începutul anului universitar, probele de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate și de prezentare și susținere a lucrării de licență/disertație, urmând să se desfășoare online, în timp real, în față comisiei de examen, prin intermediul unei platforme care să permită dialogul și înregistrarea de conținut audio-video”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *