Programele pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Programele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, valabile pentru examenele scrise din acest an, au fost publicate în Monitorul Oficial. Ordinul de ministru aprobă astfel materia pe care elevii de clasa a VIII-a trebuie să o învețe pentru examenul de Evaluarea Națională 2020 și conținuturile pe care elevii de clasa a XII-a trebuie să le învețe pentru Bacalaureat 2020. Din fiecare materie pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat conținutul pentru semestrul al II-lea, potrivianunțului făcut pe edu.ro.

Pe baza acestor programe vor fi construite subiectele de examen pentru Evaluarea Naționala si Bacalaureat, potrivit Ministerului Educației.

Ordinul de ministru cuprinde în anexe noile programe pentru:

Evaluarea Naționala pentru absolvenții clasei a VIII-a in anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna) si matematica;

Bacalaureat 2020 la disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializările, care au urmat studiile liceale într-o limba a minorităților naționale), matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie si filosofie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *