Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunile nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, fapte comise în perioada decembrie 2019-aprilie 2020.  Două persoane sunt bănuite de comiterea faptelor.

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au  sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat și o femeie, de 36, respectiv 31 de ani, ambii din județul Sălaj, s-au deplasat la data de 12 aprilie a.c., de la domiciliu la o cabană aflată în proximitatea localității Halmăşd. Cei doi aveau asupra lor o armă neletală, deținută legal, cu care au tras mai multe focuri de armă pe pășunea din apropierea localității Halmășd.

Din cercetări s-a mai stabilit că bărbatul a împușcat în luna decembrie 2019, cu aceeași armă, un câine care se afla în curtea locuinței.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

De asemena, de la locuința acestora, polițiștii au ridicat două arme și 140 bucăți muniție, până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare, cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 2000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *