Cultura’n Sura revine în Sălaj cu BabyBlues

Compania Cultură’n Șură revine în Sălaj, în prag de sărbători, cu un spectacol despre experiența maternității în societatea românească contemporană. Spectacolul „BabyBlues” este inspirat din experiențele reale ale unor mame și abordează tema cu delicatețe și umor, oferind o perspectivă amplă asupra situațiilor cu care se confruntă femeile care nasc și își cresc copiii în diferite medii sociale.

Programul reprezentatiilor este urmatorul:
Zalau: 17 decembrie, ora 19:00 / Kalvineum (Strada Corneliu Coposu, nr. 17)
Jibou: 18 decembrie, ora 19:00 / Casa de Cultura
Simleu Silvaniei:19 decembrie, ora 18:00 / Casa de Cultura

Intrarea este gratuita si se face pe baza de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau prin SMS la numarul de telefon 0730.959.793, mentionand numele, data si numarul de locuri dorit.

Turneul este finantat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, partenerul de traditie al proiectului Cultura’n Sura.

Într-un decor minimalist, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății. „BabyBlues” este un spectacol-documentar dureros de cinstit și în același timp o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care „poate să deoache” sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios. Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil – depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva. Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră. Depresia post-natală afectează 1 din 7 mame.

Regia și dramaturgia: Victor Olăhuț

Distribuția: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos

Interviuri: Alina Căprioară

Transcrieri: Adriana Sână

Turneul este finanțat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, partenerul de tradiție al proiectului Cultură’n Șură.

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Teatrul Studențesc Podul, Romania Educab, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *