Autostrada Transilvania: românii, turcii și spaniolii se bat pe tronsonul Zimbor : Poarta Sălajului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit trei oferte la licitația pentru proiectarea și execuția a 12 kilometri din Autostrada Transilvania, cuprinși între Zimbor și Poarta Sălajului. Astfel, pentru contractul estimat la 730 de milioane de lei se luptă constructorul român Umbrărescu, o firmă din Spania și una din Turcia, potrivit ministrului Transporturilor Lucian Bode.

Joi, 2 aprilie, au fost depuse ofertele pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului, din Secțiunea 3 Mihăiești – Suplacu de Barcău, parte a proiectului Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș- Cluj – Oradea (Transilvania). Ministrul Transporturilor

Lucian Bode a anunțat că au fost depuse trei oferte: Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – FCC Construccion SA – Nurol Insaat ve Tocaret A.S. Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice, a mai spus oficialul de la Transporturi. Licitația pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului din A3 a fost lansată în 20 martie 2019, valoarea estimată a contractului fiind de 730 de milioane de lei, fără TVA. 

 Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), în lungime de 12,24 km. Finanțarea pentru acest lot din A3 va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit informațiilor din platforma de achiziții publice SEAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *