Fermierii trebuie să depună documentele pentru subvențiile zootehnice din Campania 2020

Fermierii care nu se grăbesc să își pună în ordine documentele pentru subvențiile zootehnice pot rămâne fără banii din Campania 2020 având în vedere noua procedură de depunere a cererii unice din acest an. Asociația Aberdeen Angus Romania își avertizează membrii că deși termenul limită s-a prelungit până la 15 iunie să nu se lase pe ultima sută de metri cu finalizarea actelor obligatorii! 

Reprezentantul Asociației Aberdeen Angus pe zona de nord-est, Nagy Peter Tamas, a transmis un mesaj  către fermierii din asociaţie care vor să ceară subvenţiile pentru zootehnie în acest an.

”Fermierii știu că termenul de depunere a cererilor s-a prelungit din 15 mai la 15 iunie. Inițial era 15 aprilie și acum e 15 mai termenul limită ca să transmită tot ce înseamnă fișe cu fătări pentru că se închidea trimestrul și trebuiau să își actualizeze fătările. Ei tot timpul stăteau cu cererile pentru solicitările de adeverință până în ultima zi, că poate mai intră o vacă pentru plată (ca să fie eligibile pentru plata SCZ vacile trebuie să aibă minim o fătare – n.r) și atunci se aglomerau pe ultima sută de metri. Nu  era problemă atunci când mergeai și fizic depuneai, acum ne solicită adeverințele online și se poate întârzia, de aceea nu recomandăm să se lase pe ultima perioadă. De obicei, fermierii stăteau până în 15 mai, iar acum ei speră să stea până în iunie să mai prindă o vacă sau două la plată. De obicei, se aglomerau 50 sau 60 de fermieri în ultimele 3, 4, 5 zile și era imposibil, trebuia să stai și noaptea să le faci adeverințe, mai ales acum că o parte din personal a fost trimis în șomaj ar fi imposibil să le lucrăm adeverințele dacă nu vin la timp”, a declarat Nagy pentru Agrointeligenţa-AGROINTEL.RO.

Acesta le-a transmis fermierilor care sunt înscrişi în asociaţie că data de 15 mai ar fi termenul limită la care mai pot transmite toate datele necesare pentru întocmirea adeverinţei necesare pentru SCZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *